Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Cukkinis – burgonyás – szezámmagos pogácsa ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
45 dkg Mester család házi kenyérliszt
25 dkg cukkini – reszelve
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család burgonyapehely
8,5 dkg Mester család szezámmag
10 dkg cirok liszt
4 dkg útifűmaghéj
12,5 dkg margarin
kb. 4-5 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ barna riszliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba kimérjük, majd alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a mcukkinit és a margarint, eldolgozzuk. Majd apránként hozzáadjuk a vizet, és jó alaposan összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk és kinyújtjuk kb 2,5 ujjnyira.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 50 fokon kb. 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version