Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Diós – mazsolás – csokis babka ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

10 dkg margarin

4,5 dl növényi tej

Töltelék:

25 dkg darált dió

10 dkg Mester család mazsola

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó – tördelve

4 ek rumaroma

1 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és hozzáadjuk a növényi tejet, és alaposan kidolgozzuk.

A töltelékhez a mazsolán és csokidarabokon kívülmindent kikeverünk.

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

Megkenjük a diós töltelékkel, majd megszórjuk a mazsolával és csokival.

Feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk és egymásba csavarjuk.

Egy sütőpapírral bélelt nagyobb kenyérformába tesszük és a tetejét olajjal lekenjük.

50 fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit itt tudod beszerezni – KATT IDE

Exit mobile version