Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Meggyes – mazsolás pite ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg margarin

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

0,5 dl növényi tejszín

3 g sütőpor

Töltelék:

35 dkg meggy ( nekem cukormentes befőtt volt)

2 kk fahéj

10 dkg Mester család mazsola

ízlés szerint édesítő

0,25 dl növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és növényi tejszínt, majd jól összedolgozzuk.

A töltelék alapanyagait kikeverjük.

A tésztából egy kisebb darabot lecsípünk ( ebből kerül a tetejére a dísz), majd a nagyobb részt barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.

Egy pite formát vékonyan kiolajozunk.

A tésztát kinyújtjuk, de lehet kézzel is a formába egyengetni, hogy mindenhol egyformán legyen.

Megszúrkáljuk az alját, majd a tölteléket beletesszük, elegyengetjük.

A maradék tésztát kinyújtjuk és csillagokat vagy karácsonyfákat szaggatunk belőle.

A töltelék tetejére tesszük őket, olajjal vkonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit itt tudod beszerezni – KATT IDE 

Exit mobile version