Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg Mester család házi kenyér liszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
15 dkg barna rizsliszt
2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
27,5 dkg növényi margarin
2 dl növényi tejszín
2 dl víz
1 ek citromlé
12 g Mester család sütőpor
Töltelék:
1.
50 dkg natúr gesztenyemassza
15 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő
annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen
2.
15 dkg darált mák
ízlés szerint édesítő
25 dkg cukormentes meggybefőtt
annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen
+ olaj és növényi tejszína kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejszínt, vizet és citromlevet. Jó alaposan dolgozzuk össze.
Majd barna rizslisztes lapra tegyük, alaposan dolgozzuk át rajta, majd osszuk két egyforma részre.
A töltelékeket keverjük ki.
Az egyiket nyújtsuk ki, kenjük meg a gesztenyés – diós töltelékkel, majd két hosszanti szélét hajtsuk be és tekarjük fel a rövidebb szélétől.
A másikkal is így járunk el, csak abba a mákos töltelék megy.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket , majd lekenjük a tejszínes olajjal.
180 fokos sütőbe tesszük, majd 20 perc elteltével újra lekenjük, majd további kb. 25-30 percig sütjük.