Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Gombás rakottas ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
Lapokhoz:
20 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keényítő
10 dkg vöröslencse liszt
4 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor

4 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
50 dkg ChefGomba ördögszekér gomba – KATT IDE – ITT TALÁLOD 
ízlés szerint só
2 kk pirospaprika
10 dkg paprikakrém
ízlés szerint zöldfűszerek ( bazsalikom, petrezselyem, kapor )
25 dkg cukkini
30 dkg sárgarépa
4 ek olaj
Tetejére:
5 dkg gluténmentes, vegán kenyérmorzsa
15 dkg csicseriborsó liszt
3 g fekete só
víz
Elkészítés:
A töltelékhez a gombát alaposan megmossuk, apróra vágjuk.
A cukkinit megmossuk, a répát megpucoljuk és megmossuk, majd lereszeljük őket.
Olajon megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a cukkinit és a répát, fűszerezzük, süzzuk, alaposan összekeverjük, és kb. 15 percig összefőzzük.
A lapokhoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd 3 egyforma részre osztjuk.
Szilikon lapon mindegyiket kinyújtjuk.
Az elsó lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a töltelék felét ráegyengetjük.
Majd a második lap és a töltelék másik fele, végül a harmadik lap.
A kenyérmorzsát, csicseriborsó lisztet és fekete sót elkeverjük egy tálban, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy nokedli állagú legyen. Majd ráöntjük a felső lapunk, elegyengetjük.
Majd 180 fokos sütöben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A ChefGombáról bővebben itt olvashatsz – KATT IDE

Exit mobile version