Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kapros édesburgonyás gombakrémleves ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

35 dkg édesburgonya

1 db nagyobb TV paprika

25 dkg ChefGomba – Laska

25 dkg ChefGomba – szeletelt csiperke

kb. 1 liter víz

ízlés szerint só

ízlés szerint friss kapor – apróra vágva

2 dl növényi tejszín

3 ek olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát ás a paprikát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.

A gombákat megmossuk, a laska gombát felaprítjuk.

Az olajat egy lábasba tesszük, megpirítjuk a paprikát rajta, majd hozzáadjuk a gobákat és az édesburgonyát, alaposan összekeverjük, majd sózzuk, elkeverjük, felöntjük vízzel.

Puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.

A tejszínt és a kaprot egy tálban elkeverjük, kimerünk a levesből hozzá, összekeverjük, majd vissza öntjük a lábasba, kb. 5-10 percig főzzük még, majd tálalható.

A ChefGombáról bővebben itt tudsz olvasni – KATT IDE

Exit mobile version