Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család süteményliszt
15 dkg Mester család kalács liszt
1 cs porélesztő
20 dkg növényi margarin
5 dkg Mester család édesítő ( 1:4 )
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
2,5 dl víz
Töltelék:
50 dkg barack
30 dkg meggy
ízlés szerint édesítő
1-2 ek Mester család kenyérmorzsa
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet. Egy órát meleg helyen pihentetjük.
A töltelékhez a barackot kockákra vágjuk, majd összekeverjük a meggyel, édesítővel és kenyérmorzsával.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, két részre szedjük.
Kinyújtjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik lapot. Rátesszük a tölteléket, majd erre a másik tészta lapot. Lekenjük vékonyan olajjal.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.