Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Pirított paprikás pogácsa ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
10 dkg kápia paprika
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
2 kk só
1 cs porélesztő
10 dkg margarin
3,2 dl növényi tej
+ olaj a pirításhoz, kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A kápia peprikát megmossuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a paprikát, a margarint,összedolgozzuk,majd a növényi tejet és alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk kicsi pogácsa szaggatóval.
Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version