Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sütőtökös zsemle ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
40 dkg Mester Család házi kenyérliszt
15 dkg sült sütőtök – pépesítve
1 cs porélesztó

5 dkg margarin
2,5 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a sütőtököt, végül hozzáadjuk a növényi tejet és alapsan kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk.
Zsemlét formázunk belőlük.
Majd spárgával elkezdjük „körbe kötni” ( lásd fotó ).
Olajjal vékonyan lekenjük őket.
Meleg helyen egy órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 – 40 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version