Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Ferdinánd tekercs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
25 dkg Mester család kalács liszt
1 cs porélesztő
2 ek vanília aroma
3,8 dl növényi tej
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 dkg margarin
Töltelék:
35 dkg sült sütőtök
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint édesítő
Tetejére:
porédesítő kikeverve növényi tejjel ( sűrű állagú legyen!)
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.
A sütőtököt villával pépesítjük, majd kikeverjük a fahájjal és az édesítővel.
Megkenjük vele a tészta egyik felét, majd a másik felét ráhajtjuk, felcsíkozzuk a tésztát.
Feltekerjük a csíkokat.
Egy kerek torta formát kibélelünk sütőpapírral, belerakosgatjuk a csigákat, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Majd ha megsült, akkor lekenjük az édesítőt növényi tejjel.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version