Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Fűszeres lapkenyér ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
30 dkg Mester kenyérliszt
3 dkg só
ízlés szerint zöldfűszerek
5 dkg margarin
1 cs porélesztő
5 dl növényi tej
+ 15 dkg margarin + só + zöldfűszerek
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizsliszta lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, és 16 db kockára vágjuk.
A margarint kikeverjük a sóval és zöldfűszerekkel, és minden kocka egyik felét megkenjük vele. Majd nyolcat – nyolcat egymásra rakunk, és elvágjuk középen.
( igazából 32 téglalap így ).
Egy kenyérformát sütőpapírral kibélelünk és bele állítjuk úket ( a margarinos rész van felül ).
A maradék fűszeres margarint eloszlatjuk a tetején.
180 fokos sütőben 35 percet sütjük, majd kivesszük a formából és további 10 percet sütjük még.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version