Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás – köleses pogácsa ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztó
10 dkg Mester család Kenyérmix
5 dkg Mester család burgonyapehely
20 dkg főtt köles ( szárazon 5 dkg )
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
10 dkg margarin

5 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ banra rizsliszt a nyújtáshoz
+ gluténmentes sörélesztőpehely – a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a főtt kölest és a margarint, majd pedig a vizet. Jó alaposan kidolgozzuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd összehajtogatjuk.Ezt a nyújtást és hajtogatást ismételjük meg még kétszer.
Majd a végén kb. 2,5 ujjnyira nyújtsuk ki és szaggassuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk sörélesztópehellyel.

Exit mobile version