Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mandulás csokis torta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
25 dkg Mester család süteményliszt
5 dkg Mester család szeletelt mandula
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
5 gr Mester család sütőpor
1 dkg mézeskalács fűszerkeverék
2,2 dl víz
Töltelék:
10 dkg Mester család holland kakaópor
10 dkg Mester család csokoládés pudingpor
ízlés szerint édesítő
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó
10 dkg margarin
5 dl növényi tej
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, jól kikeverjük és egy 20 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).
A krémhez a pudingport, kakaóport, édesítőt, növényi tejet egy lábasban összekeverünk, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint, étbevonót.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Hagyjuk egy éjjelt hideg helyen, míg jól összeáll.
Másnap díszíthetjük kedvünk szerint.

Exit mobile version