Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sós perec ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kenyérliszt
8 g porélesztő

10 dkg margarin
3,1 dl növényi tej
+ só és víz keveréke
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, bele dolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk és hat egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kisodorjuk és perecet formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd pedig a só masszával.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version