Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sütés nélküli mézes krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
1 cs Mester család keksztekercspor
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva
5 dkg Mester család holland kakaópor
1,5 kk mézeskalács fűszerkeverék
ízlés szerint édesítő
15 dkg margarin
kb. 1,25 dl növényi tejszín
Krém:
5 dkg Metser család vaníliás pudingpor
25 dkg Mester család rizsdara
5 dl növényi tej
3 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
10 dkg margarin
3 ek vanília aroma
+ gluténmentes – cukormentes – vegán baracklekvár
+ 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva – a tetejére
Elkészítés:
Az alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
Hagyjuk kb. 15 percet pihenni.
A krém alapanyagait ( kivétel a margarin ) egy lábasba összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.
Az alapot három egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk ( én sűtőpapíron csináltam – 20×20 as ).
Majd az egyik lapot beletesszük egy formába ( 20×20 ), megkenjük lekvárral és a krém felével, majd jön a következő alap, megint lekvár és krém, ismét az alap.
A tetejét csokival borítjuk.

Exit mobile version