Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
2,6 dkg útifűmaghéj
8 g sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
2,1 dl növényi tej
1 kk citromlé
50 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
+ 1,5 dl növényi joghurt
+ ízlés szerint porédesítő
Elkészítés:
Az epret kiolvasztjuk.
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a nedves alapanyagokat.
Majd az eper felét beledolgozzuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20 x 24 ) öntjük az epres masszát, majd a maradék eperrel megszórjuk.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A növényi joghurtot kikeverjük a porédesítővel, majd a még forró epres piskótára eloszlatjuk.
Hagyjuk míg teljesen kihűl, majd fogyasztható.