Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

2,6 dkg útifűmaghéj

8 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

2,1 dl növényi tej

1 kk citromlé

50 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

+ 1,5 dl növényi joghurt

+ ízlés szerint porédesítő

Elkészítés:

Az epret kiolvasztjuk.

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a nedves alapanyagokat.

Majd az eper felét beledolgozzuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20 x 24 ) öntjük az epres masszát, majd a maradék eperrel megszórjuk.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A növényi joghurtot kikeverjük a porédesítővel, majd a még forró epres piskótára eloszlatjuk.

Hagyjuk míg teljesen kihűl, majd fogyasztható.