Hozzávalók:
Piskóta:
25 dkg Mester család süteményliszt
5 dkg Mester Család holland kakaópor
5 dkg Mester Család édesítő ( 1:4 )
1 kk citromlé
8 g Mester Család sütőpor
3 dl víz
Tejberizses réteg:
20 dkg rizs
3 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
35 dkg alma
1 kk citromlé
+ 10 dkg Mester Család diabetikus étbevonó a tetejére – olvasztva
Elkészítés:
A rizst egy lábasba tesszük.
Az almát megmossuk, lereszeljük.
Hozzáadjuk a növényi tejet, növényi tejszínt, édesítőt, elkeverjük.
Elkezdjük főzni, ha már félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a reszelt almát és a citromlevet, puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni!
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt 20×20 as formába tesszük.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük és az almás – rizses tölteléket ráadagoljuk, elsimítjuk óvatossan.
Majd vissza tesszük a sütőbe és kb. 25 percig sütjük még.
Tetejére oszlatjuk az olvasztott étbevonót, majd hagyjuk 5-6 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon, az étbevonó megdermedjen.
Almás tejberizs szelet ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )
