Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Epres golyók ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg rizsliszt
7,5 dkg cirokliszt
2,5 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1-2 kk vanília aroma
4 dkg kókuszreszelék
1 kk citromlé
2,8 dl víz
+ 30 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
+ 20 dkg eperlekvár – gluténmentes, cukormentes – vegán
+ kb. 10 g liofilizált eper
+ 0,2 dl növényi tejszín
+ kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Egy 20×24 – es formát kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszát beleegyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk amíg teljesen kihűl ( egyébként én van, hogy előző nap csinálom meg a piskótát ).
Ha az eper kiolvadt, akkor pépesítjük.
Majd egy tálba belemorzsoljuk a piskótát.
Hozzáadjuk a pépesített epret, lekvárt, növényi tejszínt, liofilizált epret és alaposan összegyúrjuk.
Végül golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Az alapanyagokat a Mediline Extra áruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Exit mobile version