Hozzávalók:
9 db rizslap
10 dkg csicseriborsó liszt
3 dl víz
4 g sütőpor
2 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
Diós:
7,5 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő
3-4 ek növényi ital ( annyi , hogy kenhető legyen a massza )
Kakaós:
5 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
kb. 0,4 dl víz ( kenhető legyen a massza )
+ olaj a kenéshez
+ édesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A töltelékeket kikeverjük.
A csicseriborsó lisztet kikeverjük az édesítővel, sütőporral, vízzel.
Fogunk egy lapot, alaposan belemártjuk a csicseris masszába, majd szilikon vagy műanyag lapra tesszük.
Egy ollóval bevágjuk a közepéig.
Ahol bevágtuk arra az oldalához teszünk az egyik töltelékből, majd szétkenjük rajta, majd feltekerjük, így kapunk egy tölcsér formát.
Mindegyik lappal így járunk el, amíg a töltelékek el nem fogynak. ( egyikbe kakaós, másikba diós kerül ).
Sütőpapíros tepsire felváltva tesszük egymás mellé szorossan!
Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk édesítővel.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

