Hozzávalók:

9 db rizslap

10 dkg csicseriborsó liszt

3 dl víz

4 g sütőpor

2 dkg édesítő (1:4)

Töltelék:

Diós:

7,5 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő

3-4 ek növényi ital ( annyi , hogy kenhető legyen a massza )

Kakaós:

5 dkg holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

kb. 0,4 dl víz ( kenhető legyen a massza )

+ olaj a kenéshez

+ édesítő a szóráshoz

Elkészítés:

A töltelékeket kikeverjük.

A csicseriborsó lisztet kikeverjük az édesítővel, sütőporral, vízzel.

Fogunk egy lapot, alaposan belemártjuk a csicseris masszába, majd szilikon vagy műanyag lapra tesszük.

Egy ollóval bevágjuk a közepéig.

Ahol bevágtuk arra az oldalához teszünk az egyik töltelékből, majd szétkenjük rajta, majd feltekerjük, így kapunk egy tölcsér formát.

Mindegyik lappal így járunk el, amíg a töltelékek el nem fogynak. ( egyikbe kakaós, másikba diós kerül ).

Sütőpapíros tepsire felváltva tesszük egymás mellé szorossan!

Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk édesítővel.

180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.