Hozzávalók:
Piskóta:
10 dkg köles liszt
3,2 dkg útifűmaghéj
8,5 dkg cirok liszt
3,5 dkg holland kakaópor
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
2,7 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
20 dkg eper ( fagyasztott )
ízlés szerint édesítő
1 cs csokoládés pudingpor
4 dkg holland kakaópor
1 dl növényi tejszín
10 dkg margarin
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk míg teljesen kihűl.
A krémhez az epret lábasba tesszük, hozzáadjuk a növényi tejszínt, majd megfőzzük.
Villával pépesítjük, hozzáadjuk a kakaópor és a pudingport, jó alaposan elkeverjük, édesítjük, majd sűrűre főzzük.
Végül belekeverjük a margarint.
A piskóta lapot négy egyenlő kockára vágjuk, így kapunk négy lapot.
Folpackot lehelyezünk, majd erre egy piskóta lapot és elkezdjük rétegezni. Lap – krém – lap – krém….
Majd a folpackba csomagoljuk ( de amúgy ha van ekkora tepsi, akkor nem kell folpack, lehet abban rétegezni ), és hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.
Másnap fogyasztható.

