Hozzávalók:

Piskóta:

10 dkg köles liszt

3,2 dkg útifűmaghéj

8,5 dkg cirok liszt

3,5 dkg holland kakaópor

4 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

2,7 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

20 dkg eper ( fagyasztott )

ízlés szerint édesítő

1 cs csokoládés pudingpor

4 dkg holland kakaópor

1 dl növényi tejszín

10 dkg margarin

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk míg teljesen kihűl.

A krémhez az epret lábasba tesszük, hozzáadjuk a növényi tejszínt, majd megfőzzük.

Villával pépesítjük, hozzáadjuk a kakaópor és a pudingport, jó alaposan elkeverjük, édesítjük, majd sűrűre főzzük.

Végül belekeverjük a margarint.

A piskóta lapot négy egyenlő kockára vágjuk, így kapunk négy lapot.

Folpackot lehelyezünk, majd erre egy piskóta lapot és elkezdjük rétegezni. Lap – krém – lap – krém….

Majd a folpackba csomagoljuk ( de amúgy ha van ekkora tepsi, akkor nem kell folpack, lehet abban rétegezni ), és hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.

Másnap fogyasztható.