Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Cukkinis – gombás – tejszínes spagetti (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

1 cs csicseri spagetti tészta

30 dkg Chefgomba csiperke

20 dkg Chefgomba Laska

30 dkg cukkini

2 dl növényi tejszín

10 dkg reszelt növényi sajt

4 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

ízlés szerint zöldfűszerek

3 ek olaj

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk.

A cukkinit alaposan megmossuk, majd lereszeljük.

A tésztát kifőzzük.

Az olajon a gombákat és cukkinit átforgatjuk, pirítjuk, puhítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sót, fűszereket, reszelt növényi sajtot és sörélesztőpelyhet, alaposan összekeverjük, majd kb. 10 percig főzzük.

Végül a tésztával összeforgatjuk.

Exit mobile version