Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mester bagett (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók (2 db -hoz)

40 dkg Mester házi kenyérliszt

5 dkg Mester család burgonyapehely

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

10 dkg barna rizsliszt

1 cs porélesztő

2-3 kk só

6 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkevejük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül beledolgozzuk a 2 ek. olajat.

Majd egy bagett formát sütőpapírral kibélelünk.

A tésztát két részre osztjuk és bagetteket formázunk belőle.

Majd beletesszük a bagett formákba (2 db lesz), tetejét vékonyan olajjal lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket itt tudod beszerezni – KATT IDE

Exit mobile version