Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kenyérmix
1 cs porélesztő
15 g só
20 g gluténmentes sörélesztőpehely
10 g útifűmaghéj
10 dkg puha margarin
5 dl növényi tej
Tetejére:
olaj a kenéshez
15 dkg növényi sajt – mozzarella – reszelve
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
1 órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk kb 1 ujjnyi vastagra.
Tetejét olajjal vékonyan megkenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal.
Felcsíkozzuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.