Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kenyérmix

1 cs porélesztő

15 g só

20 g gluténmentes sörélesztőpehely

10 g útifűmaghéj

10 dkg puha margarin

5 dl növényi tej

Tetejére:

olaj a kenéshez

15 dkg növényi sajt – mozzarella – reszelve

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

1 órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk kb 1 ujjnyi vastagra.

Tetejét olajjal vékonyan megkenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal.

Felcsíkozzuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

A Mester család termékeit itt tudod beszerezni – KATT IDE