Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mandulás – „túrós” szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

45 dkg Mester család süteményliszt

2 dkg útifűmaghéj

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5 dkg margarin

15 dkg mandulaliszt

5 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

50 dkg köles túró ( 12,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 5 dl növényi tejben megfőzzük, édesítjük ízlés szerint és adunk hozzá 2 ek citromlevet. )

40 dkg cukormentes baracklekvár

Elkészítés:

A piskóta alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a piskóta alap felét, erre rákenjük a lekvárt, majd a köles túrót – elegyengetjük rajta, majd a piskóta tészta másik felét rátesszük, eloszlatjuk.

180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit itt találjátok – KATT IDE

Exit mobile version