Hozzávalók:
45 dkg Mester család süteményliszt
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
5 dkg margarin
15 dkg mandulaliszt
5 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
50 dkg köles túró ( 12,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 5 dl növényi tejben megfőzzük, édesítjük ízlés szerint és adunk hozzá 2 ek citromlevet. )
40 dkg cukormentes baracklekvár
Elkészítés:
A piskóta alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a piskóta alap felét, erre rákenjük a lekvárt, majd a köles túrót – elegyengetjük rajta, majd a piskóta tészta másik felét rátesszük, eloszlatjuk.
180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
![325409048-1526835417799904-1827833077161285911-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/03/325409048-1526835417799904-1827833077161285911-n.jpg)
![324872354-1139547813391808-3120755505695934792-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/03/324872354-1139547813391808-3120755505695934792-n.jpg)
![324354933-575089787827500-5884589108017282287-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/03/324354933-575089787827500-5884589108017282287-n.jpg)
![324339829-935434324116188-8657036705870413136-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/03/324339829-935434324116188-8657036705870413136-n.jpg)
![324218185-1256938318223916-4025268385202805288-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/03/324218185-1256938318223916-4025268385202805288-n.jpg)