Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

7,5 dkg Mester kenyérmix

35 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

5,5 dkg Mester család tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

7,5 dkg köles liszt

kb. 5,1 dl víz

2 ek olaj

+ barna rizsliszt az átgyúráshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.

Végül hozzáadjuk az olajat, és jól beledolgozzuk, a tészta szépen elválik a tál falától.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és cipót formázunk belőle.

Rátesszük egy sütőpapíros tepsire.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd tetejét hosszantan bevágjuk, majd a vágás mellett oldalsó irányba kisebb vágásokat ejtünk.

50 fokos sütőben egy órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket itt találod – KATT IDE

Exit mobile version