Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás – kukoricás zsemle ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
60 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család burgonyapehely
5 dkg Mester család lenmag
10 dkg Mester család kukoricapehely
1 cs porélesztő
2-3 kk só
8 dl víz
3 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól kidolgozzuk. Majd hozzáadjuk az olajat és alaposan összedolgozzuk ( akkor jó, mikor a tál falától elválik a tészta ).
8 egy forma részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb. 40-45 perc alatt.

A Mester Család termékeket megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version