Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg Mester család süteményliszt
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
2 g sütőpor
16,5 dkg puha margarin
kb. 0,2 dl növényi tej
Töltelék:
45 dkg cukormentes szilva befőtt
10 dkg Mester család mazsola
2 kk fahéj
ízlés szerint édesítő
1 dl növényi tejszín
kb. 3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a margarint és a tejszínt, alaposan összedolgozzuk.
A tölteléket kikeverjük.
Egy 20 cm – es torta formát vékonyan kiolajozunk, majd a tésztát beletesszük és elegyengetjük benne, a szélét is fedje be.
Beletesszük a tölteléket, majd a tészta széléből ráhajunk.
Olajjal vékonyan a tészta szélét,amit réhajtottunk lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.