Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis -mazsolás kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
50 dkg Mester család foszlós kalács liszt
10 dkg Mester család étbevonó
15 dkg Mester család mazsola
2 ek rumaroma
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
15 dkg növényi margarin
3,25 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a csokit, elkeverjük.
Majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a vizet és a rumaromát és alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk.
Három egyforma részre osztjuk, majd mind a hármat kisodorjuk, majd egymásba fonjuk.
Sütőpapírral béllt szélesebb kenyérformába tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version