Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
25 dkg Metser család kelt tészta liszt
35 dkg főtt áttört burgonya
5 dkg margarin
1 cs porélesztő
2 kk só
4,2 dl víz
Töltelék:
20 dkg csicseriborsó liszt
3 dkg fekete só
5 dkg gluténmentes söréelesztőpehely
2 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a buronyát és a margarint, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
A tültelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát.
Feltekerjük, majd felvagdossuk.
Sütőpapírralbélelt tepsire tesszük őket ( óvatosan, mert a tészta lágy!! ).
Tetejüket kenjük meg olajjal vékonyan.
Majd 50 fokos sütőben kelesszük kb. 45 percet, majd 180 fokon süssük meg kb. 30 – 35 perc alatt.