Hozzávalók:
20 dkg Mester család süteményliszt
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
1 cs sütőpor
15 dkg margarin
4 dkg Mester család édesítő
kb. 1-1,2 dl növényi tej
Töltelék:
1,5 kg alma
2 kk fahéj
2 ek citromlé
2 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
kb. 3 ek Mester család kenyérmorzsa
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ Mester család kenyérmorzsa a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.
Két részre osztjuk, majd barna rizslisztes lapon átgyúrjuk és kinyújtjuk őket.
Az almákat megmossuk, majd lereszeljük.
Egy tálban a töltelék összes alapanyagát összekeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre jön az egyik tészta, majd megszórjuk a kenyérmorzsával, majd a tölteléket ráegyengetjük, majd jön a másik tészta.
Olajjal a tetejét vékonyan lekenjük, majd megszúrkáljuk a tetejét.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.