Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mazsolás – kandírozott gyümölcsös kalács (glutén,tej,tojás,hozzáadott cukormentes,vegán)

Hozzávalók:
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
10 dkg Mester család mazsola
10 dkg Mester család kandírozott gyümölcs
5 dkg Mester család vaníliás pudingpor
kb. 4,2 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsüt, azokkal is elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jó alaposan összedolgozzuk.
Egy órát meleg heyen pihentetjük, majd egy kenyérformát sütőpapírral kibélelünk és a tésztából golyókat formázunk és belerakosgatjuk.
Tetejét vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt , megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version