Óriási vegán tortát készítettem a Székesfehérvári Cutler 2. születésnapjára.

 

Hozzávalók (40 szelet!!!)

1.réteg

2 cs Mester család keksztekercs por (700 gr)

1 kg datolya (magozott, ezt áztassuk be 1 órára készítés előtt!)

20 dkg holland kakaópor

15 dkg olvasztott mentes csokoládé (házi csoki is lehet)

kb 5,5 – 6 dl rizstej

ízlés szerint édesítő

2.réteg

50 dkg kókuszreszelék (Mester család)

45 ml  vanília aroma

15 dkg Agave szirup

8 dkg édesítő (1:4)

5,5 – 6 dl kókuszkrém

2 dl kókuszolaj

15 dkg kókuszliszt

3.réteg

3 kg fagyasztott meggy (ezt engedjük ki )

60 dkg lekvár – meggy

15 dkg Agavé szirup

ízlés szerint édesítő

5 dkg útifűmaghéj

30 gr agar – agar

4. réteg

Házi csokoládé ( videóval és leírással a fem3 ban való szereplésemnél ITT)

Elkészítés:

1. réteg

A beáztatott datolyát leturmixoljuk, a csokoládét megolvasztjuk, majd az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk. Egy nagy formát (nekem gáztepsi volt) sütőpapírral kibélelünk és rányomkodjuk.

2. réteg

Az alapanyagokat egy jó nagy tálba tesszük, majd alaposan összedolgozzuk, rátesszük az első rétegre és elegyengetjük.

3.réteg

A kiengedett meggyet leturmixoljuk, majd szűrő segítségével kinyomkodjuk a levét. Majd a többi alapanyaggal együtt egy tálba tesszük (kivéve agar-agar). Az agar agart a meggy kinyomkodott levébe (kb 1 dl legyen) kikeverjük, majd sűrűre főzzük, majd ezt is belekeverjük a meggyes töltelékbe. Majd rátesszük a kókuszos rétegre.

4. réteg

Elkészítjük a házi csokit .

(     Csoki réteg:

100 gr kókuszzsír
100 gr cukrozatlan kakaópor
édesítő

kb. 2 ek kókuszkrém

ez az alap arány, én kb 5-5 szorosát készítettem kicsit több kókuszkrémmel)

Majd ráöntjük a meggyes rétegre.

Hagyjuk kissé szilárdulni, majd díszítjük.

Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.