Szeretetkonyha : Légrádi Ildikó – Kiss Mona

 

Légrádi Ildikó gazdasági mérnök, mentálhigiénés szakember és képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadó, aki tartott előadást itthon és határon túl is. Munkája során olyan tapasztalatokat szerzett a párkapcsolatokról, és azok érzelmi mélységeiről, melyek arra ösztönözték, hogy Szerelemkonyha című könyvében a gasztronómiát összefüggésbe hozza a társunk iránt érzett szeretetettel és tisztelettel. Jelen könyvben szerzőtársával Kiss Mónival két témát hangoltak össze, ahol Ildikó fejezetein keresztül az olvasó nem csak a gyermekét érti meg jobban és kerül hozzá közelebb, hanem a saját benne élő „gyermeki lelkéhez”, a „kicsi én[jé]hez” is, Mona pedig a „… mentes” receptekkel a három eddig megjelent könyve után most a gyermekeket is igyekszik bevonni a konyhába. Kiss Móni speciális blogger, sütő-főző tanfolyamokat tart, számos rendezvényen vesz részt, mint előadó. Alapító tagja a Tegyünk Együtt egymásért csapatának, a Csak a Mentes szakmai partnere, az Ételem.hu egyik szakértője. Mona fontosnak tartja a folyamatos fejlődést a konyhában, mert hiszi, hogy egyszerűen és gyorsan is lehet egészséges finomságokat varázsolni az asztalra.

Fogadjátok sok szeretettel Ildikóval készült legújabb könyvünket, és szerintem joggal állíthatom, hogy a legkülönlegesebb, legszerethetőbb, több mint 200 oldal lett. Megjelent a T.bálint Könyvkiadó gondozásában. A hátoldaláról: “Légrádi Ildikó gasztro és párkapcsolati könyve, a Szerelemkonyha folytatásaként -, az immáron negyedik könyves Kiss Mónival – Monával olyan világba invitálja az olvasót, ahol kipróbált és ínycsiklandó „mentes” receptek mellett a szeretet, az egymásra figyelés, a család kap főszerepet. Légrádi Ildikó: “Ebben a könyvben még mindig a párokhoz szólok, mégis a gyermeki lélekről. Mert sokan keresnek meg olyan pszichés problémákkal, amelyek gyökerei a gyerekkorukba nyúlnak vissza, és e problémák többségéről a beszélgetések során kiderül: talán megelőzhetők lettek volna, ha akkor a szülők többet tudnak a gyermeki természetről. A párkapcsolatból tehát továbblépünk, ha úgy tetszik, egy magasabb szintre, a család szentségébe, mert a kapcsolat gyümölcse, a gyermek, ebbe az egységbe, a szerelembe, az összetartozásba, a boldog várakozásba érkezik. Általa válik a nő anyává, a férfi apává, és lesz a párból család. A gyermek ebben a kis közösségben nő fel, ezért fontos, hogy ez a háttér nyugodt és boldog legyen, mert ha ilyen, akkor ő is kiegyensúlyozott, harmonikus személyiséggé érik. Olyan felnőtté, aki számára a kapcsolatteremtés, a beilleszkedés, az alkalmazkodás nem kihívás. Bátran engedi bele magát a kapcsolatokba, és az otthonról hozott minta alapján bizalommal, kitartással és hűséggel él azokban. Nyitottság a boldog, összetartó családban, ahol a számunkra legfontosabbak, a gyermekeink mellett talán kicsit közelebb kerülhetünk a bennünk élő gyermeki lelkünkhöz, a „kicsi énhez”… Ez a Szeretet & Konyha. Kiss Móni – Mona: “Az eddig megjelent könyveim a főzni–sütni vágyókat/szeretőket az ételallergia világába kalauzolják, amiben én magam is élek. De hogyan is kerül a gyermek a konyhába? Mindig is annak a híve voltam, hogy próbáljuk bevonni a gyermekünket a könnyebb konyhai feladatokba, amivel nemcsak több időt töltünk együtt, de sok mindent ők is könnyebben megtanulnak. Ebben a 60 receptben számtalan olyan finomság van, amibe „belecsempésztem” a zöldséget, gyümölcsöt, vagy éppen másmilyen „köntösbe” öltöztettem, így kicsi és nagy is élvezettel fogyaszthatja. Az én legnagyobb kritikusaim a családtagjaim, hisz nap, mint nap azokat az ételeket fogyasztják, amiket készítek. Így bizton állíthatom, hogy aki ezeket a recepteket követi, nem fog csalódni. A Szeretet & Konyha családokhoz szól, édesanyákhoz, édesapákhoz, nagyszülőkhöz, és gyermekekhez is.”

 

 

Kiadó: TB Kiadó

Mérete: 218×208

Oldalszám: 220

Borító: keménykötésű

Megrendelhető:

http://www.etel-allergia-abc.hu/legradi-ildiko-kiss-mona–szeretetkonyha-t759130

 

 

 

4×15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak

Kiss Móni (Mona) – 4×15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak
60 csodás recept glutén,tej,cukor,mogyorómentesen.
Ha kezdő diétázó vagy, és nem szeretnél bajlódni az alapanyagok megismerésével, és tutira akarsz menni, akkor ne hagyd ki ezt a könyvet.
Az író 4 év legjobb receptjeit gyűjtötte egy csokorba :)

Elérhető a könyvesboltokban, webáruházakban, illetve a kiadó oldalán is.

http://www.etel-allergia-abc.hu/kiss-moni-4×15-negy-evszak-receptjei-etelallergiasoknak-t433662

 

 

 

Hamarosan már elérhető a második könyvem.

Ez amolyan folytatás féle is lehetne a „Mona- Segítség a gluténmentes életben” c. nek.

Nézzünk bele egy kicsit a könyvbe ;)

„Kedves Olvasó!

Remélem e könyv,melyet a kezedben tartasz, nagy segítséged­re lesz. Az első könyv megírásánál a gluténérzékenységre helyeztem a fókuszt, de már abban az időben is érzékeny voltam másra is.

Az első könyvem tapasztalatai alapján, úgy gondoltam bele­vágok egy mélyebb tartalmú könyv írásába, és receptek bemu­tatásába. Ebben a receptes-könyvben mind-mind

 • gluténmentes
 • tejmentes,
 • cukormentes
 • mogyorómentes

receptek találhatóak, és hogy miért is bővült a lista az első könyvemhez képest? Nos, kedves Olvasó, bizony, az én érzékenységeim köre így teljes.

Szeretnék minél többoldalú segítséget nyújtani ezzel a könyvvel, hiszen az allergiások, érzékenyek száma egyre jobban növekszik.

Tanácsadásaim során sokszor találkozom nem kellően fel­világosított emberekkel, így ebben a könyvben megpróbálom összefoglalni a tudnivalókat.

Tudom milyen az, amikor az orvos közli velünk a diagnózist, milyen az, amikor az ember szembesül azzal, hogy valamit el kell hagyni az étrendjéből, milyen, amikor akár egy éjjelen át az ember küzd a fájdalmakkal, milyen, amikor sorban dobjuk ki a kukába a félresikerült ételt, milyen az, amikor a család nagy szemekkel néz ránk, és azt hiszik, csak egy röpke hóbortról van szó…Hiszen átéltem, benne vagyok!

Fogadd ezt a könyvet úgy, mintha melletted lennék, fognám a kezed és segítek neked!

Jó böngészést és jó főzőcskézést – sütögetést kívánok!

Tartalom:

 • Bevezető
 • Köszönet
 • Allergia vagy Intolerancia
 • Gluténmentes alapanyagok
 • Tej – tejtermék helyettesítés
 • Cukorhelyettesítés
 • Táplálkozás és mozgás
 • Kenyerek, kelt tészták
 • Főtt ételek
 • Sütemények, kelyhek, édességek
 • Ajánlás

eac7e920-7d17-4b15-8a4a-0455d01cd833

Megjelenés : 2016. március első fele

Elérhető:

Mona – Élet az ételallergiával

 

Az első könyvem 2015 – ben jelent meg. Ebben a könyvben kimondottan a gluténérzékenységgel foglalkoztam, bár a receptek már itt is „több” ételallergia típusba beilleszthetőek voltak.

Próbáltam részletesen leírni, hogyan is „él” egy lisztérzékeny, milyen amikor pl. a gyermekünk az lesz, milyen tévhitek vannak a lisztérzékenységgel kapcsolatban.

 

mona-segitseg-a-glutenmentes-eletben-376277Mona – Segítség a gluténmentes életben
108 színes oldalon keresztül összefoglaló a gluténmentes életről.
Segítség a glutnmentes élet elkezdéséhez, tanácsok, receptek, hogyan is índuljunk neki a diétának.
– Mi is a gluténérzékenység
– Tévhitek a gluténmentes diétával kapcsolatban
– Gluténérzékeny a gyermekünk
– stb…………..

A könyv elérhető:

Mona – Segítség a gluténmentes életben