Hozzávalók:

1.réteg

25 dkg darált dió (ebből 10 dkg durvára darált!)

30 dkg datolya (ezt beáztatjuk 1-2 órára)

3 ek kókuszkrém

2. – 3. réteg

25 dkg kesudió (ezt beáztatjuk 3-4 órára)

10-15 dkg eritrit

0,75 dl kókuszolaj

2 ek vanília aroma

5 kk agave szirup

30 dkg szamóca (nekem fagyasztott volt)

útifűmaghéj

+ mentes csoki

Elkészítés:

Az 1. réteg alapanyagait alaposan összeturmixoljuk, majd egy 18 cm forma aljára nyomkodjuk.

a kesudiót összeturmixoljuk (használhatunk botmixert is. Majd hozzáadjuk az eritritet, kókuszolajat, agavé szirupot,vanília aromát, és ezekkel is összeturmixoljuk. Ennek a 3/4 ed részét rátesszük a datolyás rétegre. A maradékhoz hozzáadjuk a felengedett szamócát, összeturmixoljuk vele, majd annyi útifűmaghéjat keverünk hozzá, hogy szilárdabb legyen. Majd rátesszük a kesus rétegre. Végül olvasztott csokival borítjuk.