Hozzávalók:
1.réteg
25 dkg darált dió (ebből 10 dkg durvára darált!)
30 dkg datolya (ezt beáztatjuk 1-2 órára)
3 ek kókuszkrém
2. – 3. réteg
25 dkg kesudió (ezt beáztatjuk 3-4 órára)
10-15 dkg eritrit
0,75 dl kókuszolaj
2 ek vanília aroma
5 kk agave szirup
30 dkg szamóca (nekem fagyasztott volt)
útifűmaghéj
+ mentes csoki
Elkészítés:
Az 1. réteg alapanyagait alaposan összeturmixoljuk, majd egy 18 cm forma aljára nyomkodjuk.
a kesudiót összeturmixoljuk (használhatunk botmixert is. Majd hozzáadjuk az eritritet, kókuszolajat, agavé szirupot,vanília aromát, és ezekkel is összeturmixoljuk. Ennek a 3/4 ed részét rátesszük a datolyás rétegre. A maradékhoz hozzáadjuk a felengedett szamócát, összeturmixoljuk vele, majd annyi útifűmaghéjat keverünk hozzá, hogy szilárdabb legyen. Majd rátesszük a kesus rétegre. Végül olvasztott csokival borítjuk.