Hozzávalók:
Piskóta:
10 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
3 dkg holland kakaópor
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
3 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
2 cs vanília puding
2 dl rizstejszín
2,5 dkg édesítő (1:4)
1 dl rizstej
4 dl Schlagcreme natúr tejszín
35 dkg eper (nekem fagyasztott volt)
+ olvasztott csokoládé – mentes
+ Vitalio gyümölcs snack a díszítéshez
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük. Majd torta formába (nekem 18 cm-es volt) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. (tűpróba). Hagyjuk teljesen kihűlni, majd három részre vágjuk.
A pudingot kikeverjük az édesítővel, rizstejjel és rizstejszínnel. Majd sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozzuk. Két részre vesszük . Az epret leturmixuljok,majd beletesszük az egyik adag vaníliás tejszínbe (ha folyósnak gondoljuk , tegyünk hozzá zselatinfixet).
Elkezdjük rétegezni. Egy piskóta, majd epres krém, majd vaníliás krém… Hagyjunk valamennyit a külsejére.
Majd 4-5 órát a hűtőben pihentetjük.
Majd bevonjuk a maradék krémmel, csokival leöntjük és díszítjük Vitalio gyümölcs snack – kel.