Hozzávalók:
12,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
7,5 dkg tápióka keményítő
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
3 dkg holland kakaópor
1,5 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 ek édesítő (1:4)
3 dl víz
2 ek citromlé
1 cs sütőpor
Krém:
75 dkg köles túró
2 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
1 – 2 dl rizstejszín
1 cs Dr. Oetker zselatinfix ( ha szükséges)
+ 35 dkg fagyasztott eper + édesítő + útifűmaghéj
+ olvasztott paleo csokoládé a tetejére
Elkészítés:
A piskóta alapanygait egy tálban alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük. Majd ha megsült, akkor kettévágjuk. A köles túrót összeturmixoljuk a többi alapanyaggal, majd a piskóta egyik felére tesszük. Majd rátesszük az epret (amit kiolvasztottunk és összekevertük az édesítővel és útifűmaghéjjal), majd a piskóta tetejét is rátesszük, majd csokival borítjuk. Hagyjuk egy éjjelt piheni, majd másnap tálaljuk.