Hozzávalók:

Vadas szósz:

3 db nagyobb répa

1 zeller

2 fehérrépa

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma (én kihagytam belőle)

babérlevél

bors

mustár

növényi tejföl (ITT)

Zsemlegombóc:

4 db szikkadt zsemle (lemértem és kb 60 dkg volt!!)

5 dl víz

2 ek útifűmaghéj (ITT)

medvehagyma

18,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk, majd a mustáron és növényi tejföön kívűl mindent felteszünk főni egy lábasban. Majd ha megfőtt, akkor botmierrel pépesítjük, és ízesítjük mustárral, majd növényi tejföllel.

A zsemlegombóchoz a zsemléket felaprítjuk, majd olajon picit megpirítjuk. Majd egy tálba tesszük, és az összes hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és forró vízben kifőzzük.

Majd tálaljuk.