Hozzávalók:
40 dkg Aby Házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
5 dkg margarin
2 ek édesítő (1:4)
kb. 2,5 dl rizstej
Töltelék:
45 dkg meggy (nekem fagyasztott volt, azt kiolvasztottam és tettem hozzá 1,5 ek útifűmaghéjat)
10 dkg mentes csokoládé darabolva
+ növényi tejszín a tetejére
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk.
Beletesszük a meggyet és a csokidarabokat, majd feltekerjük.
Középen bevágjuk végig, majd egymásba tekerjük.
Vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük, tetejét növényi tejszínnel vékonyan lekenjük.
50 fokos sütőben kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Aby házi kenyérliszt itt kapható:
https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek