Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes tarhonya (nálam csicseri volt – ez vegán is)
30 dkg ChefGomba – csiperke
2 db répa (megmosva – tisztítva – apróra vágva )
1 db tv paprika
1 kk kakukkfű
fél kk bors
1 kk pirospaprika
ízlés szerint só
1 kk bazsalikom
2 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
+ olaj
Elkészítés:
A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A gombát megpucoljuk, megmossuk,majd apróra vágjuk.
A paprikát megmossuk, apróra vágjuk.
Majd egy lábasba kb 2 ek olajat teszünk, a paprikát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a répát, jól elkeverjük, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a növényi tejet és tejszínt, addig főzzük, míg puha nem lesz minden.
Majd a főtt tarhonyával összekeverjük.
Tetejére én gluténmentes sörélesztőpelyhet tettem, de lehet növényi sajtot is reszelve.