Hozzávalók:

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

1-2 kk só

2 dl növényi tej

2 dl víz

2 ek olaj

1 ek útifűmaghéj

Sós keverék a tetejére:

só-víz-barna rizsliszt keveréke ( kenhető legyen)

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk, végül beledolgozzuk a 2 ek olajat.

Majd lisztes lapon jó alaposan átdolgozzuk.

4 részre osztjuk, kisodorjuk őket és perecet formázunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük.

50 fokon 50 percet kelesztjük, majd lekenjük a sós keverékkel és 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.

A Mester család termékeket itt tudjátok beszerezni – KATT IDE