Hozzávalók:
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
1-2 kk só
2 dl növényi tej
2 dl víz
2 ek olaj
1 ek útifűmaghéj
Sós keverék a tetejére:
só-víz-barna rizsliszt keveréke ( kenhető legyen)
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk, végül beledolgozzuk a 2 ek olajat.
Majd lisztes lapon jó alaposan átdolgozzuk.
4 részre osztjuk, kisodorjuk őket és perecet formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük.
50 fokon 50 percet kelesztjük, majd lekenjük a sós keverékkel és 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.
A Mester család termékeket itt tudjátok beszerezni – KATT IDE