Hozzávalók:
Piskótás rész:
25 dkg Bake Free piskóta – muffin lisztkeverék – KATT IDE – ITT TALÁLOD
3 ek édesítő (1:4 ) – KATT IDE – ITT TALÁLOD
20 dkg Margarin
kb. 0,5 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD
Krém:
15 dkg növényi mascarpone
2 dl növényi tejszín – natúr – felverhető
2 ek vanília aroma
ízlés szerint édesítő – KATT IDE – ITT TALÁLOD
+ 25 dkg meggy ( nekem fagyasztott volt )
Elkészítés:
A piskótás rész alapanyagait egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és nedves kézzel elegyengetjük benne úgy, hogy körbe is legyen, ez adja meg a szélét.
Majd 180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vanília aromát, édesítőt, mascarponét, és tovább verjük.
Majd ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kivesszük a formából, az előzőleg kiolvasztott meggy levét a piskótába locsoljuk, majd beletöltjük a krémet és rátesszük a meggyet.
2-3 órát hagyjuk állni, majd fogyasztható.
Az alapanyagokat a Kamrashop.hu webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD