Hozzávalók:
10 dkg mandula liszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
28,5 dkg barna rizsliszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg köles liszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD
10 dkg tápióka keményítő- KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 dkg útifűmaghéj- KATT IDE – ITT TALÁLOD
6 dkg puha margarin
5 dl növényi tej- KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg édesítő (1:4)- KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 cs sütőpor
+ 50 dkg meggy (nekem fagyasztott volt – ezt kiolvasztottam)
+ fahéj
+ édesítő- KATT IDE – ITT TALÁLOD
+ szeletelt mandula
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, elkeverjük, majd a növényi tejet és citromlevet és jól kidolgozzuk.
Egy sütőpapírral kibélelet 18×23 – as formába öntjük a masszát, elegyengetjük a tésztát, majd a meggyet a tetejére tesszük, mindenhova jusson. Majd megszórjuk a mandulával.
180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Az alapanyagokat a KAMRASHOP.HU webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD