Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
10 dkg köles liszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
15 dkg tápióka keményítő – KATT IDE – ITT TALÁLOD
4 dkg útifűmaghéj – KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg édesítő (1:4) – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 dl növényi tejszín – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2,5 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 cs sütőpor – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 ek citromlé – KATT IDE – ITT TALÁLOD
Töltelék:
4 dl növényi tejszín – KATT IDE – ITT TALÁLOD
18 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő – KATT IDE – ITT TALÁLOD
25 dkg szilvalekvár – cukormentes – KATT IDE – ITT TALÁLOD
15 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő -KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 db közepes alma – megmosva – reszelve – édesítve + adjunk hozzá fahéjat.
+ olaj a kenéshez – KATT IDE – ITT TALÁLOD
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. Majd hozzá adjuk a nedves alapanyagokat,és alaposan összedolgozzuk.Hagyjuk 5 percet pihenni, majd 5 részre osztjuk.
Mindegyik tésztát kinyújtjuk egy 18×18 forma méretére, majd 180fokon mindegyik lapot megsütjük kb. 10-12 perc alatt.
A töltelékekhez a tejszínt alaposan felverjük.
4 részre osztjuk.
Az egyik részbe a diót, a másikba a lekvárt, a harmadikba a mákot, majd a negyedikbe az almát (ezt nyomkodjuk ki) keverjük bele.
Ha kész vannak és kihűltek a lapok, akkor rétegezzük.
Először jön egy lap, majd a tejszínes mákos réteg, majd egy lap és a szilvás réteg, majd megint egy lap, és a diós réteg, végül egy lap és az almás réteg és az utolsó lappal lezártjuk.
Hagyjuk összeállni 4-5 órát.
Majd porédesítővel megszórva tálaljuk.
Az alapanyagokat a NaturReform webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD