Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
20 dkg Mester család süteményliszt
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
15 dkg margarin – puha
4 dl növényi tej
Töltelék:
15 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva
10 dkg cukormentes szilvalekvár
5 dkg Mester család holland kakaópor
ízlés szerint édesítő (ha szükséges)
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a növényi tejet és alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát és kinyújtjuk hosszúkás alakba ( téglalap ).
A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát.
Majd felvágjuk háromszögekre.
A szélesebb felétől feltekerjük, megformázzuk kifli alakra.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket és olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.