Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
6 dkg Mester család édesítő (1:4)
15 dkg növényi margarin
3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
1 cs porélesztő
3,5 dl víz
Töltelék:
15 dkg Mester család mazsola
27,5 dkg meggy
5 dkg Mester család vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
5 dkg Mester család diabetikus étbevonó – darabolva
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat jól összekeverjük, beledolgozzuk a margarint, végül a viet. Meleg helyen egy úrát kelesztjük.
Majd egy 20×30 – as formát sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beletesszük, majd elegyengetjük úgy, hogy a forma szélein tészta legyen, belül pedig tölthető legyen.
Majd a gyümölcsös tölteléket beletesszük, elegyengetjük.
A tészta szélét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE